slhrende

  Surface / promocija projekta

  Spoznajmo zavesno vrečko!


  Ste tudi vi med tistimi, ki vas vsakič znova zmoti neodgovoren odnos do okolja?

  Stojite kdaj na oddelku z zelenjavo in opazujete s kakšno vnemo ljudje trgajo vrečke in zlagajo vanje: eno čebulo, 2 korenčka, šopek peteršilja...? Vsak artikel v svojo vrečko?

  Pomislite, kam gredo vse te vrečke? Če čisto praktično pogledamo, kaj pomeni samo ena vrečka dnevno na prebivalca - samo v Sloveniji 2.000.000 plastičnih vrečk dnevno, 60.000.000 mesečno oz. 720.000.000 letno! Vse to je breme, ki ga nalagamo okolju! 720.000.000 vrečk letno - pri porabi ene same dnevno? Koliko pa jih v resnici porabimo? Vsaka žemlja, vsak hlebček kruha, testenine, hrana za živali...vse je vrečkah/embalaži!

  Ste za akcijo ena vrečka dnevno manj?

  Zavesna vrečka je zagotovo ena izmed rešitev, ki vam bo pomagala spremeniti vaše nakupovalne navade. Narejena je iz starih odpadnih zaves in bo služila še dolgo časa. Je lahka, pralna in zavzame zelo malo prostora. Istočasno rešuje problem odpadnega tekstila in pomaga pri zmanjševanju uporabe embalaže.

  Pri nas jih boste po simbolični ceni našli v vseh barvah in velikostih, četudi je največ belih - primernih za nakup 1 - 2 kg sadja ali zelenjave. In naj vam zaupamo še skrivnost: zavesne vrečke niso primerne samo za nakupe, temveč lahko v njih peremo tudi občutljive kose perila (npr. nedrček) in jim tako podaljšamo življenjsko dobo.

  Že imate svojo?

  2020 02 vrecka


  Kontakt

  CPU d.o.o., SO.P.

  Vrazova 9
  2270 Ormož
  Tel.: +386 31 689 920,
  E-naslov: ormoz@cpu-reuse.com

  Facebook