slhrende

  Surface / aktivnosti projekta

  cpu logo

   

   

   

   

  »SMART REUSE PARK«

  FORA – V SKLOPU PROJEKTA SURFACE

  POMLADNI DOGODEK DELEŽNIKOV FUA LJUBLJANA

  IZMENJAVA LONČKOV IN LONČNIC

   DNE: 23. 5. 2020, od 9.00 do 13.00

  LOKACIJA: CPU, Povšetova 4, 1000 Ljubljana

  Center ponovne uporabe skupaj s pridruženim partnerjem Mestno občino Ljubljana sodeluje v mednarodnem projektu SURFACE, ki poteka v okviru programa INTERREG CENTRAL EUROPE.

  Aktivnosti projekta omogočajo vzpostavitev »pametnega RE-USE parka« na funkcionalnem območju MOL (FUA), kjer ima družba možnost živeti po načelih zaprtga kroga. To neposredno prispeva k spremembi življenjskega stila in posledično preprečevanju nastajanja odpadkov. Tako območje pametnega parka ponovne uporabe omogoča zbiranje izdelkov za ponovno uporabo, popravila, nakupe brez embalaže, Repair cafe dogodke, izmenjave in izposoje, dobavo izdelkov po načelu pravične trgovine, ustvarjanje skupnosti zaupanja, socialno podjetništvo in preoblikovanje odpadkov v izdelke z dizajnom, izobraževalna strokovna srečanja, praktične delavnice za razvijanje in ohranjanje veščin in znanj s ciljem manj odpadkov in višja kakovost življenja.

  V okviru projekta SURFACE bomo v soboto, 23. 5. 2020, med 9.00 in 13.00 organizirali srečanje deležnikov FUA na temo »izmenjave lončkov in lončnic«, s katero želimo pridobiti čim več deležnikov, ki bodo podali ideje za učinkovito komunikacijo o polenu FUA. V vsakem domu namreč nastajajo odvečne stvari, kot so lončki za lončnice, ki jih lahko uporabi nekdo drug. S tem namenom bomo izkazali, kako lahko tudi druge izdelke predamo v ponovno uporabo in s tem prispevamo k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja odpadkov in večji okoljski odgovornosti širše družbe.

  Dogodek koordinirata dr. Marinka Vovk in Višnja Gavran, CPU.

  Za več informacij smo dosegljivi na tel. št. 051 360 770 ali po el. pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

  Veselimo se vašega obiska.

  pdf logo  

  FORA - VABILO  ( 23.5.2020)

   

  pdf logo


  FORA - ZABELEŽKA  (23.5.2020)

   

  pdf logo

   

  Lista prisotnosti ( 23.5.2020)


  Dne 1.oktobra 2019 smo se udeležili sestanka projektnih partnerjev (9 držav) – projekta SURFACE v Budimpešti (Madžarska).

  Redni sestanek je potekal na dveh lokacijah in sicer; v prostorih REUSE CENTRA podjetja FKF, 1186 Besence utca 1 (https://www.fkf.hu/) in v prostorih hotela MERCURE BUDAPEST - BUDA HOTEL (https://www.accorhotels.com/gb/hotel-1688-mercure-budapest-castle-hill/index.shtml).


  V torek, 17. 9. 2019, je Center ponovne uporabe d.o.o., so.p. v okviru projekta SURFACE ob 15. uri, v prostorih Hiše Evropske unije, Dunajska cesta 20, Ljubljana organiziral odprto razpravo na temo »SMART REUSE PARK«, na kateri so iskali izboljšave in odgovore na vprašanje: »Ali smo kot družba dovolj okoljsko odgovorni, da lahko zmanjšamo količino odpadkov in živimo bolj trajnostno?«

  Direktorica Centra ponovne uporabe dr. Marinka Vovk je udeležence nagovorila ter jim predstavila delovanje centrov ponovne uporabe in projekt Surface. Projekta sodelavka Ajda Pirš je dodatno obrazložila letak, s katerim želi Center ponovne uporabe ozavestiti / informirati prebivalce funkcionalnega urbanega območja (FUA), kako lahko pričnejo živeti trajnostno, oziroma kako lahko spremenijo svoj življenjski stil, ki bo vodil k družbeni, trajnostni in okoljski odgovornosti.


  logo-surface2

  Dne 2.4.2019 smo se v Vincenzi (Italija) srečali partnerji projekta SURFACE (Abfallwirtschaft Tirol Mitte GmbH (Avstrija), Center ponovne uporabe d.o.o., so.p. (Slovenija), Province of Rimini (Italija), Cooperativa sociale (Italija), ZAK Abfallwirtschaft Gmbh (Germany), Kuyavian-Pomeranian Voivodeship (Poljska), Bay Zoltant Instiute for applied science (Madžarska), ACT group (Hrvaška), Social enterprises active in re-use, repair and recycling (Belgija) in Institute for sustainable development (Češka).


  Kontakt

  CPU d.o.o., SO.P.

  Vrazova 9
  2270 Ormož
  Tel.: +386 31 689 920,
  E-naslov: ormoz@cpu-reuse.com

  Facebook