Destilator vode

Destilator vode odlikujeo naslednje prednosti

  • Preprosta uporaba,
  • vsi deli, ki pridejo v stik z vodo so iz nerjavečega jekla, 
  • 4 litrska zbirna posoda,
  • enostavno čiščenje,
  • Avtomatski izklop destilatorja po končanju destilacije.

Lastnosti destilacije

- Destilator vode odstrani kar 99,9% nečistoč

- Destilator  odstrani 

  • bakterije,
  • viruse,
  • nitrate,
  • težke kovine,
  • kemikalije,..

- Voda postane mehka

- Voda ima bistveno boljši okus.

Destilator je kuhinjski pripomoček za proizvodnjo 100% čiste destilirane vode. Ko enkrat poskusite piti destilirano vodo si nikdar več ne poželite drugačne!

Ni boljše vode od destilirane vode. Ne govori se o mrtvi niti o slabi vodi... Glavna predpostavka je ČISTA DESTILIRANA voda in kar je najpomembneje, NI ŠKODLJIVIH ELEMENTOV kot so klor, fluor, pesticidi, živalskih hormonov, antibiotikov, industrijskih kemikalij katerih je vse več in več v naravi zaradi človeka..

Destilacija vode

Postopek destilacije vode: kako deluje?

Sistem za destilacijo vode je zasnovan za poceni, hitro in učinkovito čiščenje vode. Za destilacijo vode je vse, kar resnično potrebujete, vir toplote in kondenzator. Ker ima voda nižje vrelišče kot onesnaževalci in minerali, kot so sol, bakterije, težke kovine, kalcij in fosfor, ko vremo neobdelano vodo, se voda spremeni v hlape in pusti vse ostalo za seboj. Toplota ne sme biti veliko višja od najnižje temperature, ki je potrebna za vretje vode v celotnem postopku, ker višja temperatura lahko povzroči, da se nezaželeni elementi v vodi tudi izparijo. Vodna para se pretaka skozi kondenzacijsko tuljavo, kjer se povrne v tekočo obliko, nezaželeni elementi pa ostanejo v vreli cisterni.
Ste že kdaj destilirali vodo?
Verjetno ste destilirali vodo v svoji lastni kuhinji, ne da bi jo občasno ali drugače zavedli. Na primer, če ste kdaj slučajno pustili lonec z vodo, ki vre na štedilniku dovolj dolgo, da je vsa voda izhlapela, na ventilatorju nad štedilnikom so kapljice vode, ste destilirali vodo. V naravi se ves čas odvija proces osnovne destilacije; voda izpade iz oceanov, jezer in potokov ter se ponovno kondenzira in postane dež ali rosa.
Kratka zgodovina sodobne destilacije vode
Postopek destilacije vode ljudje uporabljajo že od vsaj 200 CE. Skozi zgodovino se je postopek destilacije vode pogosto uporabljal za destilacijo morske vode v sladko vodo; ko se je voda segrela, bi izhlapela in pustila sol za sabo. Toda destilacija morske vode je trajala veliko časa in denarja in ni postala učinkovita in poceni, dokler Kleinschmidt Still ni bil izumljen med drugo svetovno vojno. Danes se morska voda destilira v sladko vodo z uporabo uparjalnikov.
Uporaba vodnih destilacij
Najpogostejši destilarni z vodo, ki jih danes uporabljamo v gospodinjstvih, so dovolj majhni, da jih lahko postavimo na pult ali v kotu kuhinje. Najpogostejša vrsta je šaržni destilarna, kjer morate ročno naliti vodo vanj. Druga vrsta gospodinjskega destilarna je vodovodni destilar, ki je priključen neposredno na dovod vode in samodejno napolni vodni destilator.

Nakup je možen na spodnji povezavi
https://www.destilatorvode.com/narocilo/destilatorji
https://www.destilatorvode.com/images/stories/virtuemart/product/destilator-vode-000.jpg