slhrende

  Za medije

  Iskanje

  Partnerji

  logo EU ESSlogo RS mddsz

  Evropski teden zmanjševanja odpadkov - Vabilo

  2017-11-evropski-teden-vabilo

  EVROPSKI TEDEN ZMANJŠEVANJA ODPADKOV

  od 18. do 26. nov. 2017

  Vabilo na novinarsko konferenco

  Center ponovne uporabe in Občina Vojnik vljudno vabita na novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavljene ključne aktivnosti, ki bodo potekale ob letošnjem Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov, katerega ključna usmeritev je »popravi in ponovno uporabi«. Socialno podjetje CPU je nosilec ideje RE-USE v Sloveniji in je že pred osmimi leti razvil postopek priprave na ponovno uporabo, kar nas uvršča med okoljsko in družbeno odgovorne države.

  Prvi CPU je v Rogaški Slatini, danes mreža CPU vključuje 10 lokalnih skupnosti ob sodelovanju občin in Komunalnih podjetij. Pomembna vloga CPU Vojnik in Občine Vojnik je v izvajanju brezplačnih popravil, ki potekajo v okviru svetovne mreže popravljalnic „Repair Cafe” in omogočajo sodelovanje občanov pri popravilih. Ob tem je občanom na voljo osnovno orodje in nasveti, kako popraviti, obnoviti in preurediti izdelek, da dobi višjo dodano vrednost in uporabnost.

  Na novinarski konferenci, ki bo v

  petek, 17. novembra 2017, ob 10. uri, na Celjski cesti 10, PE CPU Vojnik

  bodo vaši sogovorniki:

  • Dr. Marinka Vovk, direktorica mreže CPU
  • Branko Petre, župan občine Vojnik
  • Tadej Ferlež, vodja enote za ločeno zbiranje odpadkov Simbio

  Ponovna uporaba ni samo enkratno dejanje, temveč je odnos do stvari, miselnost in življenjska filozofija, ki jo lahko udejanjimo s tremi preprostimi koraki:

  • premislite – že med nakupovanjem premislite, ali izdelek resnično potrebujete;
  • predelajte – preden izdelek zavržete, razmislite, ali ga lahko še uporabite;
  • popravite - z manjšimi posegi mu lahko spremenite namembnost.

  Letošnja akcija vključuje praktično ozaveščanje o možnostih popravil in ponovne uporabe zavrženih izdelkov v sodelovanju z Občino Vojnik in Simbio Celje. Udeleženci si bodo s pomočjo mojstrov ponovne uporabe izdelali nosilne vrečke iz odpadnega tekstila, ločevalne vrečke iz zaves in uporaben izdelek iz zavrženih predmetov. Otrokom bomo pokazali, kako se lahko popravi njihova najljubša igrača. Mojstri ponovne uporabe omogočajo novo življenje izdelkom na desetih lokacijah in kar je ključno, ne le ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov, ampak vse dni v letu!

  Za dodatne informacije http://www.cpu-reuse.com/za-medije ali pokličite dr. Marinko Vovk na 041 634 594.


  Kontakt

  CPU d.o.o., SO.P.

  Vrazova 9
  2270 Ormož
  Tel.: +386 31 689 920,
  E-naslov: ormoz@cpu-reuse.com

  Facebook