slhrende

  Aktualno

  UV C – PRIPRAVA NA PONOVNO OBRATOVANJE ENOT CPU

  Izvedena je bila dezinfekcija prostorov z UV-C v enotah CPU Ljubljana,  Vojnik v Slov. Konjicah, kjer so tudi enote Repair Cafe. Nove metode preventivne je razvil Sloluks- Institut za svetlobno tehniko v sodelovanju z Univerzo v Ameriki.

  Kaj je UV-C dezinfekcija?

  Ultravijolično obsevanje (UV) je že od leta 1878 poznana in priznana dezinfekcijska metoda, ki uporablja ultravijolično (UV-C) kratkovalovno dolžino za uničenje ali inaktivacijo mikroorganizmov z uničevanjem nukleinskih kislin in njihove DNK. Na določenih valovnih dolžinah je UV mutagen za bakterije, viruse in druge mikroorganizme. Zlasti na valovnih dolžinah okoli 260 nm-270 nm UV prekinja molekulske vezi znotraj mikroorganizemske DNK.

  UV-C tako v prostoru omogoči popolno dezinfekcijo, kot jo izvajajo v bolnišnicah. V prihodnjih dneh bo dezinfekcija UV-C izvedena še na ostalih lokacijah CPU. Za popolno varnost bodo izdelki v CPU preventivno dezinficirani. Tudi kupcem bo ponujena možnost ponovne dezinfekcije z UV-C kupljenih izdelkov in drugih izdelkov, ki jih bodo želeli dezinficirati.

  Tako bomo v okviru mreže CPU v prihodnje poskrbeli za še dodatno varnost z znanjem in sodobno tehnologijo, ki bo strankam na voljo v enotah CPU kot nova možnost preventive.

   


  Kontakt

  CPU d.o.o., SO.P.

  Vrazova 9
  2270 Ormož
  Tel.: +386 31 689 920,
  E-naslov: ormoz@cpu-reuse.com

  Facebook