slhrende

  Nasveti

  Iskanje

  Partnerji

  logo EU ESSlogo RS mddsz

  Odslužene plastične vrečke

  1. Ena najbolj očitnih idej je uporaba plastične vrečke namesto vrečke za smeti v manjših koših v kopalnici in pisarni. Zakaj kupovati posebne vrečke za smeti, če pa lahko na ta način prihraniš kakšen evro?
  2. Prepreči puščanje majhnih pločevink z barvo ali čistili. Če nameravaš pločevinke shraniti v omaro v predsobi ali garažo, okoli njih preprosto ovij plastično vrečko in se tako izogni neredu v primeru, da čistilo ali barva pade na tla.
  3. S plastično vrečko zaščiti hrano pred mušicami in drugimi žuželkami. Kadar imaš piknik na domačem vrtu, pripravljeno hrano prekrij s čisto plastično vrečko in tako poskrbi, da ostane nedotaknjena do začetka kosila.
  4. Vrečke lahko zelo koristno uporabiš tudi v kuhinji med pripravljanjem okusnega kosila ali večerje. Da se izogneš dolgotrajnemu čiščenju po končanem kuhanju, namesti vrečko na kuhinjski pult ter olupi zelenjavo neposredno nad vrečko. Na ta način lahko kasneje v hipu odstraniš odpadke in jih elegantno odneseš v smeti, brez da se umažeš.
  5. Plastično vrečko uporabi pri vseh "umazanih" opravilih. Lastniki pasjih ljubljenčkov vejo, da se plastična vrečka odlično obnese kot sredstvo za čiščenje pasjih iztrebkov na sprehodu, lahko pa jo uporabiš tudi tako, da vanjo namestiš polno vrečko za smeti in tako omiliš neprijeten vonj ter preprečiš puščanje med nošenjem v najbližji smetnjak.
  6. Če imaš nekaj umetniške žilice, preprosto razreži plastične vrečke, kose skrbno zvij in jih uporabi kot material za ustvarjanje. Danes lahko vidimo modne torbice (slika zgoraj), preproge in celo kose nakita, ki so izdelani iz odsluženih plastičnih vrečk. Potrebuješ le malo domišljije!
  In seveda, da se ti prekmalu doma spet ne nabere nov kup plastike, se naslednjič v trgovino odpravi z nakupovalno vrečko iz blaga.


  Kontakt

  CPU d.o.o., SO.P.

  Vrazova 9
  2270 Ormož
  Tel.: +386 31 689 920,
  E-naslov: ormoz@cpu-reuse.com

  Facebook