slhrende

  Aktualno

  BREZSTIČNA DEZINFEKCIJA IZDELKOV

  NOVI POSTOPKI BREZSTIČNE DEZINFEKCIJE IZDELKOV V PROCESU PONOVNE UPORABE V VSEH ENOTAH CPU

  Mreža CPU je uvedla nov postopek preventivne zaščite izdelkov,  kot so oblačila, obutev, oblazinjeno pohištvo, športna in otroška oprema, knjige, itd. z ultravijolično svetlobo v C-spektru. Z obsevanjem se namreč uniči bakterije, viruse in mikroorganizme, tudi koronavirus.

  Tehnologija ni nova, znana že več  kot 100 let

  UVC Technology | How Does UV-C Light Clean? – PhoneSoapTehnologija čiščenja in dezinfekcije na osnovi sevanja UVC-žarkov, katerih učinek na mikroorganizme je sicer znan že 120 let, so takrat uporabljali samo v ZDA, v Evropi pa takih aparatov  ni bilo ali so bili zelo dragi. Po znanstvenih izsledkih  ima tak način dezinfekcije zelo dober učinek v procesu čiščenja v bolnišnicah,  uvajamo ga tudi v vse naše trgovine kot preventivni postopek. Dodatna brezstična dezinfekcija obsevanje z aparatom, ki oddaja UVC-svetlobo je  učinkovita za viruse in bakterije.
  Študije o učinku UVC svetlobe na virusne aerosole kažejo, da so koronavirusni aerosoli zelo dovzetni na UV svetlobo, s tem pa UV dezinfekcija učinkovito orodje za preprečevanje pomembnih bolezni dihal, med drugim tudi SARS.

  Ali ste vedeli?

  • da se UVC sevanje kot dezinfekcijska metoda uporablja že več kot 100 let in da številne študije poudarjajo učinkovitost te metode?
  • da je po 60 minutni uporabi UVC sevanja uničenih 97% bakterijskih celic v zračnem filtru?
  • da se z uporabo UVC sevanja v prostoru uniči 90% gliv (plesni), ki človeku lahko povzročajo različne bolezni?
  • da je z UVC dezinfekcijo zraka dokazano znatno zmanjšanje možnosti za aerogene okužbe (prenose okužb po zraku)?

  Tako bomo z novim postopkom dezinfekcije v vseh enotah  CPU še dodatno zagotovili preventivne ukrepe za preprečevanje okužb.


  Kontakt

  CPU d.o.o., SO.P.

  Vrazova 9
  2270 Ormož
  Tel.: +386 31 689 920,
  E-naslov: ormoz@cpu-reuse.com

  Facebook